Wednesday, January 26, 2011

Perlu Ke??

1. Perlu ke kau nk letak kaki kau kat atas kerusi sdgkan ad org duduk dpan kau! Klu ak jtuhkan kepala kebelakang, mmg dpt merasa la kpala ak tapak kasut kau! "ak tapak jgk kau kang!!" apakan daya, ajaran agama kau x diminta mmbayar fitrah, jd ade kau kisah kalau kau menapak kepla org! Hooyeahh! Kalau xde org ak bt jgk! =)...

2. Perlu ke kau brtur dpan pntu bas sb nk tegur suma org yg kau knal bla diorg trun dr bas? Kalau sorg ak x kesah brother! Nie kalau ngan driver2 kau nk sapu, ak panas weyh! Org kat balakng nk cpat kau bleh plak mlmbai2 ala ms world! Ad jgk yg makan lntai bas klu kna tolak!

3. Perlu ke kau conteng muka kau ngan bndera negara ak? Ak rse perlu weyh!! Cool giler!! Rse nk tgur wlau x knal kau sape! "brother! Ambk gambr jom!!" ak pon x sepatriotik kau doh!

4. Perlu ke ttup pntu bas klu ak dh btol2 dpan pntu tu? Tau la kau nk jlan! Tp pnat kot ak berlari2 kjar kau x psal2 kna reject dpan pntu cmtu jek! Giler hilang macho weyh, aweks2 dlm bas tgk kau berlari2, ibarat kau nk kjar bustop, bkn kejar bas! Nseb la pkai iphone! Cover maen game dlu...

5. Perlu ke kau upload gmbar bnda yg kau masak? Eh ak rase perlu beb! Ak x tag gmbar kau pon kat situ! Xde plak ak sroh kau tgk klu kau xnk tgk! Xde plak mse ak sign up fb dlu dia kta jgn upload gmbar masakan! Suka hati ak la!

6. Perlu ke kna reject ngan lndlord 3 kali? Bla la appointmnt yg btul2 nk jd nie! Skit jiwa dan raga! Sgt rse x perlu kna reject!!!! Xkn kau nk sruh ak jd homeless thn dpan? Xnk nok! Tp2 x smpi ati nk maki2 diorg! At least diorg xnk maen terjah je rumah org! *Tbe2 sounds so diplomatic!*

Sunday, January 23, 2011

This is how I enjoy my life~


sebelum..

selepas...

dan seterusnya....

berakhir...

Monday, January 17, 2011

Kenthot!

Sepanjang 3 bulan lebih kau berada kat sini macam2 perubahan berlaku weyh! Dulu kat Malaysia giler hottts!! Tp kat UK nie, kalau suhu 20 degree mesti diorg dh macam dlm disaster!! Keluar kat METRO.co.uk " Suhu terpanas sepanjang 100 tahun". Haha, giler kentang! Bulu roma asyik2 nak berkawat! Tegak berdiri umpama lagu Negaraku dimainkan! Kau pulak yg letih dgn sifat baru bulu romamu! Kalau di Malaysia dulu, pkul 4 ptg kau masih trkinja2 nak bermaen *merujuk zaman hingusan*. Tp kat UK pkul 4 ptg sudah bleh tidur lena! *merujuk musim salju*.



Tapi2, perubahan yg paling best kau alami, adalah kadaran kenthot mu! PROOOOT! Ahh sudah! Bau umpama ekstrak daun pandan! haaa..giler! Bukan bermakna kadaran kau melepaskan kenthot naik secara mendadak! Tapi di UK kenthot mu umpama malu utk menikmati suhu musim salju! Dgn kata laen, suka menyembunyikan sifatnya! Mungkin mereka perlukan sweater jugak utk keluar! Wahahaha! Advantage sugguh kau bila kethot mu bersifat malu! Kalau sudah berwudhuk dr subuh, bleh tahan smpai ke isya' nnt! *mengangkat kening, bngga dgn kemampuan menyimpan kenthot*. Serius!!! Mungkin simptoms ini yg menyebabkan perut kau selalu berbunyik tatkala lecturer berceloteh kat depan! proot preeet prooot preet!

Thursday, January 13, 2011

BOrak OMPUteh!

Kau mmg paling down tahap 7 lapisan bumi ke bwah bla ad module2 yg kna wat keje kumpulan nie. Tp cm bese, kau msti nk tnjuk COOL! bt la kau muka gumbira tahap senyum cam kerang busuk tersengih! COOL beb! bkn malas ap la gua ckp sma lu beb, gua klu diorg suma ckpjawo xpe dowh! Nie speaking2 omputeh! gua mmg lemah! ap omputeh slalu ckp, low self-esteem. Haaa! gua tau beb! haha...

Maka nk jd cerita, td first workshop kau ngn geng2 omputeh kau! ado la 2 3 org bdk antarabngsa! Haaaa! dup dap dup dap jantung kau! dh nak gugur sgt dh tu! kau pon senyum la ala2 bdk local! wlaupun wrna rmbut dan kulit ckup mengkantoikan kau tu org afrika! Nak lg slmat weyh, kau pon lebarkan lg senyum kau tu smbil ckp HELLO2 kat suma org! wahh..COOL kan! bajet peramah habis r! Ala2 orentasi gitu, kau pon borak2 la cm kat warung MAMA rOCky @ Mak ROKIah!

**********
*sila translate sendiri kpd bhs omputeh!

Kau : Hello! Ap nama awak?
omputeh 1 : peah! (bajet ap ak nak tulis nma dia kat sini, mau kau kna sepak laju2 esok!)
Kau : dtg dr mane?
omputeh 1 : batang berjuntai! @ nama laen = xgdhyuejshh...awak?
Kau : ow! Scotland! (sengih2 sbb tipu dia!)
omputeh 2 : WOW! mantaap!! cuti awak cmne?
Kau : gempak seyh!!!! ak g club ngan parti jek weyh!! rock yeah!!!! (haambik kau kna kencing)
omputeh 2 : jmput la dtg rumah! ktorg ad parti mlm nie!
Kau : gila weyh korg! konpem ak dtg weyh!!! (tggu la kau! smpai mati ak x dtg)

**********




haaa!! gila COOL kan borak2 omputeh! Hebat kau menyamar jd mamat scotland! OK..tp ak rse korg yg kna TIPU! booo!

Thursday, January 6, 2011

Tahu ke tak?

1. Saya x makan kambing, sbb kambing mengembek! saya lebih suka bunyi
moooooo!!!!

2. Saya x makan ikan keli dan segala jenis ikan air tawar! walaupun pernah
tertelan ikan tilapia waktu dinner F5.

3. Saya tidak menggemari mayonnaise, tp klu dh ad ok je!

4. Kurang menonton bola, apatah maen!
tp kalau nk blanja gi tgk match kat stadium bole je!

5. Kurang bijak dalam Maths, sbb dpt B dlm A level.

6. Suka berjalan2, sbb luas pemandangan maka luas pengetahuan!
(realitinya x pon!)

7. Lebih cenderung pd masakn melayu! asalkan bkn kambing @ ikan air tawar.
Masakn kampung is the BEST!

8. Takut utk mendekati org berada! paham x ap tu "berada"?

9. Mudah tersentuh, dlm kata lain sensitif...(T_T)..

10. Obses pada wrna Ungu, hitam+putih, biru

11. Sgt gembira dgn kebersihan! Kekemasan...Bilik saya!

12. Bercinta? x pernah lg! suatu hari? mungkin!

13. Tdk tahu utk menjadi romantik...ap tu?

14. Perlukan bantuan? InsyAllah selagi trmmpu! Nak pinjam rm3000?
Maaf, saya bkn org berada! Belanja makan bleh x? mamak!

15. Saya bkn org yg Alim... Tp kewajipan pada agama InsyAllah saya pelihara!

Saturday, January 1, 2011

Warkah Tahun Baru!

Yeay!!! We're already in 2011.
Dah tak guna utk mengenang ap yg dh berlaku di tahun 2010,
takut2 nnt terlepas plak ap yg sepatutnye kau akn jmpe,
masa semakin pantas!
Yg penting tingkatkan amalan!
Semakin anda tua, semakin tinggi kebarangkalian utk menambah dosa..
renung2kanlah....

video
* terimalah persembahan bunga api dr cik shida!*