Friday, May 20, 2011

Gila Nama Atau Kuasa?

Kalau korang nak tau, 13 Mei yg lepas, Warwick MSA bru je selesai mengadakan AGM utk memilih committee yg baru. Hari pertama, diorg post "Nomination is now open" Zaza si kawan ak yg comel nie dh g hntar nomination kat diorg nama ak, KN, Golo. Padahal ak ad kat tepi dia (bt2 x perasan la, sbb dlm hati mmg nk run). "Zaza!! Jgn doe! ak xnk la run" DIALOG SKEMA BAJET MACHO marah zaza sbb nominate nma ak! Padahal suka! hehe =) Jgn marah Zaza! Mula berangan2 sket klu mng, tgk2 bila Zaza baca post tu btul2, nomination hny bleh bt esoknye.. Ceh!! Over excited!! Tp Zaza nominate la ktorg lg lpas tu kan...Kitorg pon nominate gak utk Zaza! Asalnye ak nk nominate Zaza utk jd treasurer, tp ak x prsan ak ter"CLICK" post presiden skali! sekali Zaza naek atas bilik KN! "WOI! SAPE NOMINATE KAN AK JD PRESIDEN HUH??"...Ak blur la, bajet ad org lg jhat dr ak! Rupanya, the other side of me yg jahat tu! Hahahaha =)
Tapi2, ad sorg makhluk yg lebih excited dr ktorg rupenye, si mamat "SAM" nie...(bkn nama sebenar)..dia cuak org assassinate dia klu ak bgtau identiti dia nie...maklumlah, FB pon xde sbb dia kata, "NNT FBI SNG NK CARI KORG, PASTU ASSASSINATE KORG!!"..erm?? caya je la... bgus la bdk nie, dia siap tlg ktorg bt page utk org "LIKE" kat FB!! wow cool giler!!!! dh mcm promotion manager la dia nie!


Nie gambar kat page tu! mcm Victoria Secret nye page x? hehe =) nway, nie dia link page tu klu korg nk tgk ......


Anyways, thanks to all the voters! thank you so much for putting you trust in me! LET'S ROCK next year's WARWICK MNIGHT okay!!!

Tuesday, May 10, 2011

Mari Mengkaji

Sepintas lalu di page Warwick University
tertarik dengan data jumlah bilangan pelajar antarabangsa
dari lebih 57 buah negara.

European - 1200 org
The People Republic of China - 1000 org
MALAYSIA - 475
Hong Kong - 370 org
Singapore - 349 org
India - 334 org
Nigeria - 325 org
Thailand - 232 org
Pakistan - 151 org
Kazakhstan - 114 org
Taiwan - 100 org
Vietnam - 96 org
Russia - 90 org
South Korea - 80 org
Japan - 70 org
Kenya - 63 org
Turkey - 56 org
Mauritius - 33 org
Ghana - 31 org
Brunei -28 org
Bangladesh - 27 org
Mexico - 20 org
Indonesia -13 org
Uganda - 12 org
Brazil - 10 org
Colombia - 10 org
Argentina - 8 org
Chile - 5 org

WOW! ramai la Malaysian!

Wednesday, March 30, 2011

Easter Break~

Al kisah term ke-2 di Worik, tamat lebih kurg semiggu yg lepas. Oleh kerana, diri sudah papa lagi maha kedana maka ak x beli langsung ticket ke mana2 di eropah. Walaupun sbln yg lepas beriya2 merancang perjalanan dr London ke france-prague-budapest dan kembali ke London semula. Super gempak jek bunyi bla org tny mcm mne ak nk habiskan cuti easter. Akhirnya, terperangkap jualah kat Coventry terCHENTA ini!

****
Bajet sedih x dpt pegi mne2, maka berazam la nak stdy utk exam summer term nnt! Wlaupn dh tau yg konpem x bt azam tu, tp saje la nk bg cuak kat org yg jalan2 merata eropah. Klu diluahkan dlm prcakapn lebih kurg mcm nir la bunyi dia, "Ak nak stdy la cuti nie, exam dh dekat, x snggup nk kecewakan sponsor dgn keputusan yg teruk. Korg nie x takut ke xde mse nk stdy nnt?". Ok! ayat org jeles tu namanye.

****
Berita trgempar lg pelik berlaku sejurus rakan2 serumah pulang dr TURKI. "arep, laptop ak hilang!" erk!!!! terkezuttt ak, smbil berpikir adakah ini frape semata2. Smbil bertny adakah laptop ak pon kna hambat jgk? Alhamdulillah ianya tdk berlaku, ttp rompakan kecil ini adalah teramat peliknye! Si perompak hny mahukan laptop yorke dan wan amir. Kenapa? tertnya2 sekali. (Perompak! Plis comment kat post nie okay knape korg curi brg bdk2 rmah ak!). 40 Queensland Avenue mmg x slamat dh slepas kejadian rompakan thn lepas. Isyk!!!

****
Tuntasnye, bosan la cuti lama x g mne2....=(

Monday, March 14, 2011

ALL ENGLAND 2011

QUARTER FINAL, FRIDAY 11th MAR 2011

Oh my God, this is a dream come true as I had a chance to watch ALL ENGLAND after 20 years LIVE from National Indoor Arena, Birmingham. I kept on thinking that this is so real! Thanks to Zaza for this opportunity! Anyway, talking about quarter final, it was superb! Waiting for 3 match involving Malaysian team.

Lee Chong Wei vs Boonsak Ponsana (Tha)
Koo Kien Keat,Tan Boon Heong vs Markis Kido,Hendra Setiawan (Ina)
Zakry Latif, Hoon Thien How vs Mathias Boe, Carsten Mogensen (Den)

It was a glory for LEE CHONG WEI, KOO KIEN KEAT and TAN BOON HEONG as the made their way to semi final! But there's no luck for Zakry Latif and Hoon Thien How as they lost to world no. 1 double.
We had a chance to meet with DATUK LEE CHONG WEI after his match. It was awesome for me to had this opportunity. No chance to take a close picture with him, =( but bumped into Wong Mei Choo. But, I got to shake hands with Datuk and said, "CONGRATULATIONS"!!!! Yeayyyy!!

SEMI-FINAL, SATURDAY 12th MAR 2011

Today, we come with a very high spirit to see our team made into final. We have to wait until late evening for the Mens double and Men Single.

Koo Kien Keat, Tan Boon Heong vs Cai Yun, Fu Haifeng (Chn)
Lee Chong Wei vs Chen Long (Chn)

Yeayyyy! Both of the teams made into the final after a straight set games against their opponents. We kept on talking about both games as IT WAS SUPERB, AWESOME, CRAZY, and etc. Its such a sad thing if you didn't watch it live! Seriously, I'm SO PROUD of them!!! yeah!!! REALLY2 PROUD!! Again I told everyone, I'M REALLY2 PROUD..OMG!!! I plan to make a big banner to show my support to them tomorrow!!!!

FINAL, SUNDAY 13th MAR 2011

Woke up fresh to start a good day! We hope both teams grab the title, and make us proud of them. With a banner " MALAYSIA BOLEH! WE'RE PROUD OF YOU" in my bag, we went to NIA with such a BIG DREAMS! However, Koo Kien Keat and Tan Boon Heong didn't make it to win the title as they lost to Denmark with a rubber set. We felt so sad, and seriously I felt SAD. But they is no one to blame, as they've played to the fullest. GOOD JOB Kien Keat and Boon Heong! You guys was SUPERB and really2 AWESOME!

With a BIG HOPE left to CHONG WEI, we prayed for the best. Not just for him but to our MALAYSIA!!! I thought he played the game so well, and he deserved the TITLE for this year, and what a surprise, HE ACTUALLY MADE IT! Yeah, I feel like crying for his VICTORY against his traditional enemy, Lin Dan. With a great score of 21-17, 21-17, he holds his title from last year! YOU MADE MY DAY, DATUK LEE CHONG WEI. Now, I hope to see him once again and ask for his signature on my banner! and take a close pic! See what I got here....


a close pic!

and his signature on my banner!

THANKS AND CONGRATULATIONS DATUK LEE CHONG WEI. YOU REALLY2 MADE MY DAY! AND I'LL DEFINITELY COME AGAIN NEXT YEAR TO SUPPORT MALAYSIA!!! WOULD NEVER FORGET THIS MOMENT!

Saturday, February 26, 2011

Alhamdulillah, 2 Dekad~

ALHAMDULILLAH
USIA MENCECAH 2 DEKAD!


Wednesday, January 26, 2011

Perlu Ke??

1. Perlu ke kau nk letak kaki kau kat atas kerusi sdgkan ad org duduk dpan kau! Klu ak jtuhkan kepala kebelakang, mmg dpt merasa la kpala ak tapak kasut kau! "ak tapak jgk kau kang!!" apakan daya, ajaran agama kau x diminta mmbayar fitrah, jd ade kau kisah kalau kau menapak kepla org! Hooyeahh! Kalau xde org ak bt jgk! =)...

2. Perlu ke kau brtur dpan pntu bas sb nk tegur suma org yg kau knal bla diorg trun dr bas? Kalau sorg ak x kesah brother! Nie kalau ngan driver2 kau nk sapu, ak panas weyh! Org kat balakng nk cpat kau bleh plak mlmbai2 ala ms world! Ad jgk yg makan lntai bas klu kna tolak!

3. Perlu ke kau conteng muka kau ngan bndera negara ak? Ak rse perlu weyh!! Cool giler!! Rse nk tgur wlau x knal kau sape! "brother! Ambk gambr jom!!" ak pon x sepatriotik kau doh!

4. Perlu ke ttup pntu bas klu ak dh btol2 dpan pntu tu? Tau la kau nk jlan! Tp pnat kot ak berlari2 kjar kau x psal2 kna reject dpan pntu cmtu jek! Giler hilang macho weyh, aweks2 dlm bas tgk kau berlari2, ibarat kau nk kjar bustop, bkn kejar bas! Nseb la pkai iphone! Cover maen game dlu...

5. Perlu ke kau upload gmbar bnda yg kau masak? Eh ak rase perlu beb! Ak x tag gmbar kau pon kat situ! Xde plak ak sroh kau tgk klu kau xnk tgk! Xde plak mse ak sign up fb dlu dia kta jgn upload gmbar masakan! Suka hati ak la!

6. Perlu ke kna reject ngan lndlord 3 kali? Bla la appointmnt yg btul2 nk jd nie! Skit jiwa dan raga! Sgt rse x perlu kna reject!!!! Xkn kau nk sruh ak jd homeless thn dpan? Xnk nok! Tp2 x smpi ati nk maki2 diorg! At least diorg xnk maen terjah je rumah org! *Tbe2 sounds so diplomatic!*

Sunday, January 23, 2011

This is how I enjoy my life~


sebelum..

selepas...

dan seterusnya....

berakhir...

Monday, January 17, 2011

Kenthot!

Sepanjang 3 bulan lebih kau berada kat sini macam2 perubahan berlaku weyh! Dulu kat Malaysia giler hottts!! Tp kat UK nie, kalau suhu 20 degree mesti diorg dh macam dlm disaster!! Keluar kat METRO.co.uk " Suhu terpanas sepanjang 100 tahun". Haha, giler kentang! Bulu roma asyik2 nak berkawat! Tegak berdiri umpama lagu Negaraku dimainkan! Kau pulak yg letih dgn sifat baru bulu romamu! Kalau di Malaysia dulu, pkul 4 ptg kau masih trkinja2 nak bermaen *merujuk zaman hingusan*. Tp kat UK pkul 4 ptg sudah bleh tidur lena! *merujuk musim salju*.



Tapi2, perubahan yg paling best kau alami, adalah kadaran kenthot mu! PROOOOT! Ahh sudah! Bau umpama ekstrak daun pandan! haaa..giler! Bukan bermakna kadaran kau melepaskan kenthot naik secara mendadak! Tapi di UK kenthot mu umpama malu utk menikmati suhu musim salju! Dgn kata laen, suka menyembunyikan sifatnya! Mungkin mereka perlukan sweater jugak utk keluar! Wahahaha! Advantage sugguh kau bila kethot mu bersifat malu! Kalau sudah berwudhuk dr subuh, bleh tahan smpai ke isya' nnt! *mengangkat kening, bngga dgn kemampuan menyimpan kenthot*. Serius!!! Mungkin simptoms ini yg menyebabkan perut kau selalu berbunyik tatkala lecturer berceloteh kat depan! proot preeet prooot preet!

Thursday, January 13, 2011

BOrak OMPUteh!

Kau mmg paling down tahap 7 lapisan bumi ke bwah bla ad module2 yg kna wat keje kumpulan nie. Tp cm bese, kau msti nk tnjuk COOL! bt la kau muka gumbira tahap senyum cam kerang busuk tersengih! COOL beb! bkn malas ap la gua ckp sma lu beb, gua klu diorg suma ckpjawo xpe dowh! Nie speaking2 omputeh! gua mmg lemah! ap omputeh slalu ckp, low self-esteem. Haaa! gua tau beb! haha...

Maka nk jd cerita, td first workshop kau ngn geng2 omputeh kau! ado la 2 3 org bdk antarabngsa! Haaaa! dup dap dup dap jantung kau! dh nak gugur sgt dh tu! kau pon senyum la ala2 bdk local! wlaupun wrna rmbut dan kulit ckup mengkantoikan kau tu org afrika! Nak lg slmat weyh, kau pon lebarkan lg senyum kau tu smbil ckp HELLO2 kat suma org! wahh..COOL kan! bajet peramah habis r! Ala2 orentasi gitu, kau pon borak2 la cm kat warung MAMA rOCky @ Mak ROKIah!

**********
*sila translate sendiri kpd bhs omputeh!

Kau : Hello! Ap nama awak?
omputeh 1 : peah! (bajet ap ak nak tulis nma dia kat sini, mau kau kna sepak laju2 esok!)
Kau : dtg dr mane?
omputeh 1 : batang berjuntai! @ nama laen = xgdhyuejshh...awak?
Kau : ow! Scotland! (sengih2 sbb tipu dia!)
omputeh 2 : WOW! mantaap!! cuti awak cmne?
Kau : gempak seyh!!!! ak g club ngan parti jek weyh!! rock yeah!!!! (haambik kau kna kencing)
omputeh 2 : jmput la dtg rumah! ktorg ad parti mlm nie!
Kau : gila weyh korg! konpem ak dtg weyh!!! (tggu la kau! smpai mati ak x dtg)

**********




haaa!! gila COOL kan borak2 omputeh! Hebat kau menyamar jd mamat scotland! OK..tp ak rse korg yg kna TIPU! booo!

Thursday, January 6, 2011

Tahu ke tak?

1. Saya x makan kambing, sbb kambing mengembek! saya lebih suka bunyi
moooooo!!!!

2. Saya x makan ikan keli dan segala jenis ikan air tawar! walaupun pernah
tertelan ikan tilapia waktu dinner F5.

3. Saya tidak menggemari mayonnaise, tp klu dh ad ok je!

4. Kurang menonton bola, apatah maen!
tp kalau nk blanja gi tgk match kat stadium bole je!

5. Kurang bijak dalam Maths, sbb dpt B dlm A level.

6. Suka berjalan2, sbb luas pemandangan maka luas pengetahuan!
(realitinya x pon!)

7. Lebih cenderung pd masakn melayu! asalkan bkn kambing @ ikan air tawar.
Masakn kampung is the BEST!

8. Takut utk mendekati org berada! paham x ap tu "berada"?

9. Mudah tersentuh, dlm kata lain sensitif...(T_T)..

10. Obses pada wrna Ungu, hitam+putih, biru

11. Sgt gembira dgn kebersihan! Kekemasan...Bilik saya!

12. Bercinta? x pernah lg! suatu hari? mungkin!

13. Tdk tahu utk menjadi romantik...ap tu?

14. Perlukan bantuan? InsyAllah selagi trmmpu! Nak pinjam rm3000?
Maaf, saya bkn org berada! Belanja makan bleh x? mamak!

15. Saya bkn org yg Alim... Tp kewajipan pada agama InsyAllah saya pelihara!

Saturday, January 1, 2011

Warkah Tahun Baru!

Yeay!!! We're already in 2011.
Dah tak guna utk mengenang ap yg dh berlaku di tahun 2010,
takut2 nnt terlepas plak ap yg sepatutnye kau akn jmpe,
masa semakin pantas!
Yg penting tingkatkan amalan!
Semakin anda tua, semakin tinggi kebarangkalian utk menambah dosa..
renung2kanlah....

video
* terimalah persembahan bunga api dr cik shida!*